Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Raku Stoken

Startdatum:12 mei 2021 Eindddatum: 9 juni 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:5 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Barbara Röling
Lesgeld:€ 153,00 Termijnen: 2x € 76,50
Code:3205-3.1
Gegeven op: woensdag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Cursus Raku Stoken 

(4 les avonden en 1 stookdag van 5 uur; zaterdag nader te bepalen) 

Een spectaculaire keramiekcursus voor de cursist die van een gezonde portie spanning houdt. Raku is van oorsprong een Japanse vorm van keramiek stoken, waarbij je zelf een buitenoven bouwt en deze opstookt tot 1000 graden. Het uiteindelijke werkstuk vertoont een prachtig  craquelé. 

Dit gaan we doen: 

De eerste 4 lessen maak je een werkstuk van klei. Dit kan door middel van boetseren en/of het gebruik van een mal. Daarna voorzie je je werkstuk van glazuur. Hoe het werkstuk glazuurt heeft effect op hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Op de stookdag bouwen we op een buitenlocatie zelf de oven en stoken hem tot 1000 graden. Na het stoken wordt het werk aan de buitenlucht gekoeld, waarna het in een ton met zaagsel wordt gedaan. Hier vat het vlam en door het te smoren ontstaat een prachtig craquelé. 

Materiaalgebruik / Bijkomende kosten 

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Houd u rekening met de aanschaf van Raku klei en glazuur, circa 25,-. Dit kan via de materialenkaart van Cultuurkust. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust. 

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.