Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Raku Stoken

Leeftijd:Volwassenen
Aantal lessen:6 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 183,00 Termijnen: 2x € 91,50
Docent: Barbara Röling
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
15 september 2021 Kloosterplein Harderwijk woensdag 08:30 - 11:00Inschrijven...
 

Cursus Raku Stoken 

6 lesdagen waarvan 4 kleidagen, 1 glazuurdag en (op een nader te bepalen zaterdag) 1 stookdag 

Een spectaculaire keramiekcursus voor de cursist die van een gezonde portie spanning houdt. Raku is van oorsprong een Japanse vorm van keramiek stoken, waarbij je zelf een buitenoven bouwt en deze opstookt tot 1000 graden. Het uiteindelijke werkstuk vertoont een prachtig  craquelé. 

Dit gaan we doen: 

De eerste 4 lessen maak je een werkstuk van klei. Dit kan door middel van boetseren en/of het gebruik van een mal. Daarna voorzie je je werkstuk van glazuur. Hoe het werkstuk glazuurt heeft effect op hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Op de stookdag bouwen we op een buitenlocatie zelf de oven en stoken hem tot 1000 graden. Na het stoken wordt het werk aan de buitenlucht gekoeld, waarna het in een ton met zaagsel wordt gedaan. Hier vat het vlam en door het te smoren ontstaat een prachtig craquelé. 

Materiaalgebruik / Bijkomende kosten 

De cursus is exclusief materiaalkosten. De materialen voor je werk dien je zelf aan te schaffen. Houd u rekening met de aanschaf van Raku klei en glazuur, circa 25,-. Dit kan via de materialenkaart van Cultuurkust. Gereedschappen zijn kosteloos aanwezig bij Cultuurkust.