Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Gevelsteen

Startdatum:17 september 2020 Eindddatum: 7 januari 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:12 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Igor Pietrowitsch
Lesgeld:€ 299,00 Termijnen: 4x € 74,75
Code:3210-4.1
Gegeven op: donderdag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Gevelsteen

Wil je je huis extra aantrekkelijk maken door het plaatsen van een unieke, eigen gemaakte, gevelsteen? En wil je je graag eens verdiepen in de geschiedenis van dit aloude ambacht? Cultuurkust heeft in samenwerking met de gemeente Harderwijk deze cursus ontwikkeld. 

Dit ga je doen 

Het toepassen van gevelstenen is een oud gebruik, dat nog dateert uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Een woning was onder meer te herkennen aan de gevelsteen, dat vaak iets zei over (het beroep van) de bewoner. Daarmee kreeg elke woning een eigen gezicht. Aan de hand van talrijke afbeeldingen verdiepen we ons eerst kort in de geschiedenis van gevelstenen. Daarna ga je je eigen gevelsteen ontwerpen. Aan de slag dus met klei of beitel! 

Materiaalkosten 

Deze prijs van deze cursus is inclusief de prijs van de gevelsteen. 

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.