Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Gevelsteen

Leeftijd:Volwassenen
Aantal lessen:12 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 300,00 Termijnen: 3x € 100,00
 
 
 
« Overzicht Igor Pietrowitsch » Igor Pietrowitsch »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
29 september 2022 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Igor Pietrowitsch
12 januari 2023 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Igor Pietrowitsch
 

Wil je je huis extra aantrekkelijk maken door het plaatsen van een unieke, eigen gemaakte, gevelsteen? En wil je je graag eens verdiepen in de geschiedenis van dit aloude ambacht?

Dit ga je doen

Het toepassen van gevelstenen is een oud gebruik, dat nog dateert uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Een woning was onder meer te herkennen aan de gevelsteen, dat vaak iets zei over (het beroep van) de bewoner. Daarmee kreeg elke woning een eigen gezicht. Aan de hand van talrijke afbeeldingen verdiepen we ons eerst kort in de geschiedenis van gevelstenen. Daarna ga je je eigen gevelsteen ontwerpen. Aan de slag dus met klei of beitel! 

"Overbrengen van kennis is voor mij een positieve leidraad die energie geeft. En ook wat ik weer terugkrijg van cursisten, want er gebeuren veel mooie dingen die ik niet voorzien heb. Zo zijn er processen waarin mensen ongemerkt enorm mooie dingen maken. Aan mij dit naar boven te halen. Hoe mooi is dat!" Docent Igor Pietrowitsch

Materialen

Deze prijs van deze cursus is inclusief de prijs van de gevelsteen. 

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.

Cultuurkust heeft in samenwerking met de gemeente Harderwijk deze cursus ontwikkeld.