Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Vilten

Startdatum:11 februari 2021 Eindddatum:10 juni 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Beeldend
Aantal lessen:8 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Inge van Oudenallen
Lesgeld:€ 228,00 Termijnen: 3x € 76,00
Code:3211-5.2
Gegeven op: donderdag 18:30 - 21:00
 
Inschrijven « Overzicht

Vilten

Steeds vaker zie je vilt om je heen, bijvoorbeeld tassen, lampenkappen, sloffen, dekens en sieraden die van wolvilt zijn gemaakt. Tijdens deze cursus beleef je de magie van het vilten met water en zeep; een oeroude techniek. Plukjes zachte wol, warm water en al snel voel je de wol onder je handen krimpen… een magisch moment!

Dit gaan we doen

Na uitleg ga je zelf aan de slag met wol. Eerst gaan we oefenen met de basistechniek van het natvilten. Daarna maak je je eigen objecten onder begeleiding van de docent, zoals kralen, tas, wandkleed, bloemen of sieraden. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • De pauzeruimte in ons gebouw aan het Klooster is voorlopig gesloten. Voor de deelnemers wordt in de lesruimte gratis koffie, thee en water klaargezet.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.