Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Portret boetseren Vanaf 21 jaar

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:8 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 200,00 Termijnen: 3x € 66,67
 
 
 
« Overzicht Ontmoet de docent »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
14 januari 2023 Cultuurkust Harderwijk zaterdag 11:00 - 13:30Inschrijven...
Docent: Igor Pietrowitsch
 

Ontdek hoe inspirerend het boetseren van een portret kan zijn. Bij deze cursus maak je stap voor stap een portret van klei. Het werken met anatomische verhoudingen en kleitechnieken wordt professioneel begeleid.

Dit ga je doen

In deze cursus leer je met andere ogen te kijken door met je handen het beeld van klei te scannen. Hoe leg je het fundament van een hoofd, gezicht en vervolgens details zoals ogen en mond? Welke stappen zet je in het proces van ontstaan die op elkaar aansluiten? Laat je meevoeren in dit proces waarin de ondersteuning van docent aansluit op de ontwikkelingsbehoefte van deelnemer. Het portret van klei zal worden getransformeerd tot een gips of betonnen beeld door middel van een gips mal.

"Overbrengen van kennis is voor mij een positieve leidraad die energie geeft. En ook wat ik weer terugkrijg van cursisten, want er gebeuren veel mooie dingen die ik niet voorzien heb. Zo zijn er processen waarin mensen ongemerkt enorm mooie dingen maken. Aan mij dit naar boven te halen. Hoe mooi is dat!" Docent Igor Pietrowitsch

Na deze cursus heeft de cursist een basiskennis om zelfstandig een portret te kunnen boetseren in klei, en kan dit afgieten door middel van een gipsmal.

Materialen

Je kunt de materialen aanschaffen via de materialen kaart van Cultuurkust. Meer informatie daarover vind je hier. Maar je kunt ook de materialen die je wilt gebruiken zelf meenemen.

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.