Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Fotoatelier - digitale camera vervolg

Startdatum:27 januari 2021 Eindddatum:24 maart 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Fotografie
Aantal lessen:8 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Oude Stadhuis Docent: Cornelia Nauta
Lesgeld:€ 163,00 Termijnen: 4x € 40,75
Code:4100-3.1
Gegeven op: woensdag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Fotografie vervolg: verdieping en eigen stijl

Fotografie vervolg is een fotografiecursus voor degenen die al wat basiskennis hebben maar zich nog meer willen ontwikkelen in het fotograferen qua techniek en inhoud.

Dit gaan we doen

In de eerste lessen wordt de belichtingsdriehoek nog een keer kort herhaald. Daarna gaan we de wat verfijndere functie’s van de camera ontdekken die wat dieper verscholen zitten in het menu van de camera en die gebruikt worden voor speciale situaties, bv bracketing, HDR, flitssynchronisatie op het tweede gordijn, scherpstellen in beweging, en nog veel meer. De variatie aan onderwerpen is divers : architectuur, zwart-wit fotografie, portret, natuur, sport. We kijken veel naar voorbeelden van bekende fotografen. Elke techniek wordt gekoppeld aan een opdracht die eerst geoefend wordt in de lessen. Voor deze cursus is het belangrijk dat je de volledige gebruiksaanwijzing van je camera tot je beschikking hebt, uitgeprint of gedownload, zodat je in de les bepaalde functies van je camera kunt opzoeken.

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief.

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.