Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Fotografie - digitale camera basis

Startdatum:10 mei 2021 Eindddatum: 5 juli 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Fotografie
Aantal lessen:8 Duur:2 uur en 30 minuten
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Cornelia Nauta
Lesgeld:€ 163,00 Termijnen: 2x € 81,50
Code:4101-1.1
Gegeven op: maandag 19:30 - 22:00
 
Inschrijven « Overzicht

Fotografie basis: omgaan met je digitale camera 

Voor veel mensen is het bestuderen van de gebruiksaanwijzing van een camera een hele opgave. Een fotografiecursus kan je helpen om de werking van je camera te begrijpen.

Dit gaan we doen

In de basiscursus maak je kennis met de belichtingsdriehoek ISO, diafragma en sluitertijd en welke creatieve effecten je kunt laten ontstaan in je foto als je de fototechniek van je camera leert beheersen. Begrippen worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden en oefeningen in de les.  Daarnaast maak je kennis met compositie en kleurgebruik in een foto. Wat maakt een foto een goede foto en hoe kunnen we een foto verbeteren ?

Elke week krijg je een opdracht mee naar huis.

De cursus is geschikt voor mensen die een camera bezitten die handmatig ingesteld kan worden en die niet langer de automatische stand van de camera willen gebruiken.

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact op met de docent.

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.

Corona maatregelen

We willen graag dat je je veilig voelt in de lessen die je bij ons afneemt. En dat je onbezorgd kunt genieten van je vrijetijdsbesteding. Daarom nemen wij de volgende maatregelen:

  • 1,5 meter regel; in al onze lesruimtes houden we ons aan een maximum aantal mensen.. Zo kunnen we de 1,5 meter regel naleven. Indien de groep cursisten groter is dan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven.
  • Ventilatie: we zorgen voor goede ventilatie in de lesruimtes.
  • Desinfecterende middelen: in ons gebouw zijn voldoende desinfecterende middelen beschikbaar.
  • Triage: we vragen cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven indien zij klachten hebben.

Indien blijkt dat er i.v.m. COVID-19 nieuwe maatregelen worden getroffen waardoor je les niet kan plaatvinden gaan we in overleg met je over de continuering van je les. We gaan op zoek naar een, voor jou geschikte oplossing, zoals bijvoorbeeld: lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod(indien mogelijk), lessen online voortzetten of restitutie.

Cultuurkust volgt de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19. Op basis van de richtlijnen die door zojuist genoemden worden opgesteld, wordt beslist of een les wel/niet kan doorgaan.