Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Fotografie basis cursus

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:8 Duur: 2 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 170,00 Termijnen: 2x € 85,00
 
 
 
« Overzicht Ontmoet de docent »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
1 februari 2023 Cultuurkust Harderwijk woensdag 19:30 - 22:00Inschrijven...
Docent: Cornelia Nauta
 

Heb je ook het idee dat je maar een klein deel van de mogelijkheden van je camera gebruikt? Of wil je graag haarscherpe foto’s makenvan bewegende onderwerpen? Dan is de basiscursus fotografie de ideale cursus voor jou. Deze fotografie cursus is gemaakt voor iedereen die meer te weten wil komen over zijn/haar camera en over het maken van mooiere foto’s. 

Dit ga je doen

In de basiscursus maak je kennis met de belichtingsdriehoek ISO, diafragma en sluitertijd en welke creatieve effecten je kunt laten ontstaan in je foto als je de fototechniek van je camera leert beheersen. Begrippen worden uitgelegd aan de hand van voorbeelden en oefeningen in de les.  Daarnaast maak je kennis met compositie en kleurgebruik in een foto. Wat maakt een foto een goede foto en hoe kunnen we een foto verbeteren? Elke week krijg je een opdracht mee naar huis.

"Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd." Docent Cornelia Nauta

De cursus is geschikt voor mensen die een camera bezitten die handmatig ingesteld kan worden en die niet langer de automatische stand van de camera willen gebruiken.

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact met ons op. 

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.