Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Portret Fotografie: een cursus om nog meer uit je hobby te halen Vanaf 21 jaar

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:6 Duur: 3 uur
Lesgeld:€ 135,00 Termijnen: 2x € 67,50
 
 
 
« Overzicht Ontmoet de docent »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
6 april 2023 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:00 - 22:00Inschrijven...
Docent: Cornelia Nauta
 

Leer alles over de technieken die nodig zijn om een mooie portretfoto te maken. Van de licht- en regietechnieken tot de uiteindelijke bewerking van de beelden.

Dit ga je doen

We bekijken portretfoto’s van fotografen om inspiratie op te doen. Hoe valt het licht, hoe is de houding van het model, hoe is de compositie? Hoe gebruiken we de techniek van de camera? Er zijn verschillende soorten portretten, bijvoorbeeld spontane portretten van kinderen, geposeerde portretten, portretten met een rauw randje van muzikanten of portretten waarbij de omgeving een rol speelt. Vervolgens ga je zelf aan de slag: je leert o.a. hoe je de techniek van de camera kunt gebruiken, wat de beste compositie is en hoe je kunt werken met zowel fotolampen als op locatie met daglicht. We nodigen mensen uit die voor ons willen poseren en we maken ook portretten op locatie, bijvoorbeeld na een atletiektraining. Ook leer je om je gemaakte portretten te verbeteren met een bewerkingsprogramma.

"Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd." Docent Cornelia Nauta

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact met ons op. 

Proefles

Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.