Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Sportfotografie: hoe maak je een goede actiefoto Vanaf 21 jaar

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:4 Duur: 3 uur
Lesgeld:€ 90,00 Termijnen: 1
 
 
 
« Overzicht Ontmoet de docent »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
11 mei 2023 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:00 - 22:00Inschrijven...
Docent: Cornelia Nauta
 

Hoe fotografeer je een skater of een volleybalster in een gymzaal ? Een goede actiefoto kan spectaculair zijn, kijk maar naar de sportbijlage in de krant. Bij sportfotografie heb je te maken met veel beweging en dat maakt dit fotografiegenre extra lastig. In deze cursus leer je hoe je actie en beweging over kunt brengen op beeld. 

Dit ga je deon

Bij deze praktijkgerichte cursus krijg je de nodige uitleg die je daarna gaat toepassen in de praktijk. Om actie te fotograferen heb je een aantal gereedschappen op je camera. Maar hoe en wanneer gebruik je deze? We gaan kijken naar voorbeelden van sportfotografen. Om kennis in praktijk op te doen fotograferen we een aantal malen langs de lijn. Behalve handige tips voor de camera-instellingen worden ook sportbeelden en veelgemaakte fouten besproken en krijg je uitleg over waar een goede sportfoto aan moet voldoen.

"Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd." Docent Cornelia Nauta

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact met ons op.