Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Creatieve Fotografie: fotograferen met een idee Vanaf 21 jaar

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:4 Duur: 3 uur
Lesgeld:€ 90,00 Termijnen: 1
 
 
 
« Overzicht Ontmoet de docent »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
2 februari 2023 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:00 - 22:00Inschrijven...
Docent: Cornelia Nauta
 

Fotograferen zoals Erwin Olaf of Man Ray? In deze cursus kan dat. Als een regisseur van een film laat je de foto ontstaan door het uitwerken van een idee, waarbij je van te voren alle elementen bedenkt, bijvoorbeeld door het vastleggen van een beeldverhaal of het fotograferen van een stilleven. 

Dit ga je doen

In de cursus worden voorbeelden van fotografen besproken, waarna je, geïnspireerd door de voorbeelden, opdrachten uitprobeert zowel thuis als in de les. Bijvoorbeeld een oude foto opnieuw hergebruiken in een nieuwe foto of spiegels en meervoudige belichting gebruiken voor een vervreemdend effect in een portret. Of een beeldverhaal vertellen zoals in de foto’s van Duane Michals. Je kunt in deze cursus vrij experimenteren! 

Na afloop van deze korte cursus ben je in staat  vanuit een concept te fotograferen. Je kunt lichttechnieken en compositie zo toepassen dat er dramatische effecten ontstaan die bijdragen aan het verhaal van een foto.

"Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd." Docent Cornelia Nauta

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact met ons op.