Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Architectuur Fotografie: oog voor lijnen en vormen Vanaf 21 jaar

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:4 Duur: 3 uur
Lesgeld:€ 90,00 Termijnen: 1
 
 
 
« Overzicht Ontmoet de docent »

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
15 juni 2023 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:00 - 22:00Inschrijven...
Docent: Cornelia Nauta
 

De Vischmarkt, de haven, Smeepoortbrink, maar ook bijvoorbeeld het station van Harderwijk: met architectuurfotografie kun je heel veel kanten op en deze tak van sport biedt ook interessante technische uitdagingen. In deze basiscursus ga je op weg naar de ultieme architectuurfoto.

Dit ga je doen

Een gebouw bestaat uit vormen en lijnen, maar staat ook in verhouding tot andere gebouwen, bomen, en de mens. Na de uitleg gaan we op pad om bepaalde karakteristieke gebouwen in Harderwijk te fotograferen, niet alleen de historische kern, maar ook daarbuiten, zoals het station. Moderne gebouwen lenen zich goed voor prachtige architectuurfoto’s. Maar ook gebouwen die ten prooi zijn aan verval, leveren mooie beelden op. Met behulp van HDR techniek leer je het contrast beheersen tussen het licht binnen en buiten. Aan het eind van de workshop gaan we de gemaakte foto’s bespreken.

"Fotograferen heeft een doel: overbrengen van een emotie. Het is voor een groot deel communicatie. Een foto kan een verhaal vertellen, je aanzetten tot nadenken, je ontroeren, je schokken. Een goede foto is een beeld, geen kiekje. Geen vluchtig iets, maar een beeld dat je kan inspireren voor lange tijd." Docent Cornelia Nauta

Belangrijk: Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een eigen camera met de mogelijkheid van manuele bediening en een statief. Twijfel je of je camera geschikt is voor deze cursus, neem dan contact met ons op.