Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

JTS Wolf inschrijven Theaterklassen Nunspeet

Leeftijd:Jongeren
Aantal lessen:30 Duur: 1 uur en 45 minuten
Lesgeld:€ 385,00 Termijnen: 1
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
16 september 2022 Veluvine Nunspeet vrijdag 18:00 - 19:45Inschrijven...
Docent: meerdere docenten
 

Wil je graag meer leren over theater en toneel en ben je tussen de 12 en 21 jaar. Dan is JongerenTheaterSchool WOLF iets voor jou! 

Hoe werkt het?

Wanneer je jezelf aanmeld voor de JongerenTheaterSchool WOLF (JTS) krijg je van ons een uitnodiging voor een eerste les. In deze les kijken de docenten in welke theaterklas jij het beste past. Dit kan tot de herfstvakantie nog wijzigen. 

Theaterklas Oriëntatie

Ben jij op zoek naar een plek om meer over theater te ontdekken? Om met plezier de basistechnieken van het acteren te leren? Leren hoe je je lijf inzet als speler? Om te leren hoe je een scène maakt? Dan is Theaterklas Oriëntatie iets voor jou!

Wat ga je doen

Onder leiding van onze twee docenten Lieke Kniest (fysiek/beweging) en Elske Boermsa (spel/theater maken) werk je een jaar lang aan je ontwikkeling. De lessen worden op maat gemaakt, speciaal voor jullie. Je sluit het jaar af met een kleine presentatie voor publiek. In deze cursus is er veel spelplezier: je improviseert, doet opdrachten in de groep, maakt zelf scènes en denkt mee over de lessen. Je docent zorgt dat  elke week weer wordt uitgedaagd.

"Ik hoop cursisten mee te geven dat theater meer is dan alleen spelen. Het is creëren, samenwerken, proberen, inspireren, voelen, uiten, plezier maken en laten zien aan andere mensen." Docent Elske Boersma

Theaterklas Productie

Ben jij op zoek naar een plek om een volgende stap als speler/maker te zetten? Heb je op onze JeugdTheaterSchool (JTS) of ergens anders al flink wat ervaring opgedaan en beheers je de basistechnieken? En heb je discipline en ambitie? Dan is Theaterklas Productie iets voor jou!

Wat ga je doen

Onder leiding van docenten/regisseurs Lieke Kniest (fysiek/beweging) en Elske Boersma (spel/regie) werk je een jaar lang toe naar een voorstelling. In deze voorstelling is bijzondere aandacht voor de fysieke kant van acteren: hoe zet je je lijf in om een verhaal te vertellen? Je ontdekt en ontwikkelt een script, bijt je vast in een rol, of onderzoekt verschillende rollen en leert wat het betekent om samen aan een voorstelling te werken.

In deze cursus word je aangesproken op je talent en inzet: je medespelers zijn samen met jou verantwoordelijk voor de voorstelling die wordt gemaakt. Met veel plezier en doorzettingsvermogen werk je aan een voorstelling die je aan het einde van het seizoen een paar keer speelt.