Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

JTS Wolf inschrijven Theaterklassen Harderwijk

Leeftijd:Jongeren
Aantal lessen:30 Duur: 4 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 0,00 Termijnen: 1
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
16 september 2022 Cultuurkust Harderwijk vrijdag 17:00 - 21:30Inschrijven...
Docent: Meerdere docenten
 

Wil je graag meer leren over theater en toneel en ben je tussen de 12 en 21 jaar. Dan is JongerenTheaterSchool WOLF iets voor jou! 

JongerenTheaterSchool WOLF biedt jongeren een doorlopende leerlijn aan van vier theaterklassen: 

  • Theaterklas Oriëntatie 
  • Theaterklas Productie
  • Theaterklas Trainingsjaar
  • Jongerentheatergroep WOLF

Hoe werkt het?

Wanneer je jezelf aanmeld voor de JongerenTheaterSchool WOLF (JTS) krijg je van ons een uitnodiging voor een eerste les. In deze les kijken de docenten in welke theaterklas jij het beste past. Dit kan tot de herfstvakantie nog wijzigen. 

Theaterklas Oriëntatie € 385,-

Ben jij op zoek naar een plek om meer over theater te ontdekken? Om met plezier de basistechnieken van het acteren te leren? Om te leren hoe je een scène maakt? Of te leren spelen vanuit het niets? Dan is Theaterklas Oriëntatie iets voor jou! 

Onder leiding van onze gespecialiseerde docent Anne van der Lelie werk je een jaar lang aan je ontwikkeling. De lessen worden op maat gemaakt, speciaal voor jullie. Je sluit het jaar af met een kleine presentatie voor publiek. 

Theaterklas Productie € 385,-

Ben jij op zoek naar een plek om een volgende stap als speler/maker te zetten? Heb je op onze jeugdtheaterschool of ergens anders al flink wat ervaring opgedaan en beheers je de basistechnieken? En heb je discipline en ambitie? Dan is Theaterklas Productie iets voor jou! 

Onder leiding van docent/regisseur Anne van der Lelie werk je een jaar lang toe naar een voorstelling. In deze cursus is er veel spelplezier: je improviseert, doet opdrachten in de groep, maakt zelf scènes en denkt mee over de lessen. Je docent zorgt dat elke week weer wordt uitgedaagd. In deze cursus word je aangesproken op je talent en inzet: je medespelers zijn samen met jou verantwoordelijk voor de voorstelling die wordt gemaakt. Met veel plezier en doorzettingsvermogen werk je aan een voorstelling die je aan het einde van het seizoen een paar keer speelt.  

Theaterklas Trainingsjaar € 450,-

Ben jij op zoek naar een plek om nieuwe vaardigheden op te doen en heb je al jaren ervaring en veel talent? Wil je onderzoeken of je van theater je werk kunt en wil maken? Ben je benieuwd naar allerlei verschillende technieken en docenten? Dan is Theaterklas Trainingsjaar iets voor jou! 

Onder leiding van verschillende professionals train je elke week je vaardigheden. We werken met docenten die lesgeven op HBO-theateropleidingen en docenten die oud-leerling zijn van onze JTS WOLF. Op die manier leer je van de allerbesten en van jonge docenten die net als jullie bij WOLF zijn begonnen. Zij kunnen je vertellen wat het betekent om een theateropleiding te volgen.  

In deze cursus krijg je de kans om grote stappen te zetten: de lessen duren twee uur en je krijgt vanuit allerlei verschillende perspectieven input. Je leert over elementair spel, mime (bewegingstheater), regie/performance, improvisatie en geëngageerd theater maken. Aan het eind van het jaar maak je een korte presentatie.  

Jongerentheatergroep WOLF € 450,-

Wil jij van theater je beroep maken of onderzoeken of je dat wil? En heb je jarenlange ervaring en een ijzeren discipline? Dan is Jongerentheatergroep WOLF iets voor jou.  

Onder leiding van regisseur Leander Zimmerman werk je naar een semiprofessionele voorstelling toe, die verkocht wordt aan scholen én voor ‘vrij publiek’ speelt. JTG WOLF werkt vanuit een klassiek geworden toneeltekst en samen met je regisseur ontwikkel je op basis van die tekst een nieuw concept. Hierbij sluiten we altijd aan bij het nu. Er is veel ruimte voor jouw makerschap. Aan het einde van het jaar speel je een reeks voorstellingen.  

JTG WOLF is een unieke kans om je voor te bereiden op een theateropleiding. De cursus is goed te volgen als je in een tussenjaar zit, of al een MBO-theateropleiding volgt. Je regisseur leert je wat het betekent om een professionele voorstelling te maken. Voor deze cursus geldt een uitgebreide auditie en motivatiegesprek.  

JongerenTheaterSchool WOLF

JongerenTheaterSchool WOLF (JTS) van Cultuurkust is de ontmoetingsplek voor jongeren die geïnteresseerd zijn in theater. Wij hebben plek voor alle jongeren (12-21) die nieuwsgierig zijn naar acteren en theater maken; of je nou voor het eerst op de planken staat of auditie wilt doen voor een vakopleiding.