Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Dansen met parkinson

Startdatum:16 september 2020 Eindddatum:14 juli 2021
Leeftijd:Volwassenen Discipline:Dans
Aantal lessen:20 Duur:1 uur
Locatie:Kloosterplein Harderwijk Docent: Margriet Middel
Lesgeld:€ 163,00 Termijnen: 1
Code:7003-3.1a
Gegeven op: woensdag 14:15 - 15:15
 
Inschrijven « Overzicht

Dansen met Parkinson 

1x in de 2 weken 

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. 

Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is.  

In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaart u weer het plezier van bewegen. Samen met docente Margriet Middel, die gespecialiseerd is in dans met Parkinson, oefent u met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. 

Maar het belangrijkste is het samen dansen. Dans is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect. 

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Desgewenst kunt u alle oefeningen op een stoel meedoen.  (we beginnen de les sowieso allen zittend) en partners of mantelzorgers zijn meer dan welkom. 

Let op!

In verband met de geldende corona maatregelen kan het voorkomen dat de genoemde aanvangsdatum niet klopt. U kunt zich wel inschrijven. Zodra we weten wanneer de cursus van start kan gaan ontvangt u bericht.