Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Dansen met Parkinson

Leeftijd:Volwassenen
Aantal lessen:20 Duur: 1 uur
Lesgeld:€ 150,00 Termijnen: 3x € 50,00
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
21 september 2022 Cultuurkust Harderwijk woensdag 14:15 - 15:15Inschrijven...
Docent: meerdere docenten
 

1x in de 2 weken 

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is.  

Dit ga je doen

In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaar je weer het plezier van bewegen. Samen met docenten Sandy Raaijmakers en Margriet Middel, die gespecialiseerd zijn in dans met Parkinson, oefen je met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. 

Maar het belangrijkste is het samen dansen. Dans is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect. 

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Desgewenst kun je alle oefeningen op een stoel meedoen (we beginnen de les allen zittend). Partners of mantelzorgers mogen gratis meedoen. 

Docenten

Deze cursus wordt gegeven door Margriet Middel en Sandy Raaijmakers. Zij zijn beide gespecialiseerd in Dansen met Parkinson