Cursussen

Filter...
  • Leeftijd

  • Discipline

  • Locatie

Podium UNIEK 21+

Leeftijd:Jongeren, Volwassenen
Aantal lessen:25 Duur: 1 uur en 30 minuten
Lesgeld:€ 265,00 Termijnen: 4x € 66,25
 
 
 
« Overzicht

Inschrijven

Startdatum Locatie Tijdstip
22 september 2022 Cultuurkust Harderwijk donderdag 19:00 - 20:30Inschrijven...
Docent: Meerdere docenten
 

Podium UNIEK is voor volwassenen van 21 jaar of ouder, die van dansen en toneelspelen houden, en een licht verstandelijke beperking hebben. 

Dit gaan we doen

In de lessen leer je wat er allemaal komt kijken bij dansen en toneelspelen. Zoals toneel en dansstukken verzinnen, op verschillende manieren bewegen, op muziek én in stilte. Hoe je duidelijk maakt wat je bedoelt en hoe je daarbij met anderen samenwerkt. De laatste les is een korte voorstelling voor je ouders en vrienden. Je kunt meedoen als je nog nooit gedanst of toneel gespeeld hebt en ook als je dat al vaker gedaan hebt. 

Voor wie 

Voor volwassenen van 21 jaar en ouder, met een licht verstandelijk beperking. Deelname is mogelijk als deelnemers een sociaal-emotionele leeftijd hebben van minimaal zes jaar. De deelnemer moet in staat zijn in een groep naar uitleg en begeleiding van de docent luisteren en deze te volgen. Tevens is samenspelen en samenwerken met mededeelnemers veel aan de orde en moet een de deelnemer in staat zijn interactie aan te gaan met groepsgenoten. Een lichte vorm van autisme is welkom als dit de bovengenoemde vaardigheden hierin niet hindert.  De lessen hebben een vaste structuur van warming-up, solo ontdekken en onderzoeken, samenspelen en dansen en een afsluitend presentatiemoment, de inhoudelijk thema’s zijn per week verschillend.   

Kennismaken en Meedoen 

Voorafgaand aan de lessen vindt telefonisch met ouders/verzorgers een gesprek plaats om te weten wat de mogelijkheden, interesses en mogelijke aandachtspunten zijn van een leerling. In de eerste lessen is een overdracht mogelijk, ouders/begeleiders zijn van harte welkom om gratis bij de lessen aanwezig te zijn.

We snappen heel goed dat je graag eerst even wilt kijken of Podium UNIEK iets voor je is. Laat wel vooraf aan ons weten dat je komt. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles of mail ons: administratie@cultuurkust.nl