Cursussen » Informatie

Cursussen

Proefles

Wil je een proefles doen? Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen. Meld jezelf wel vooraf bij ons aan.

Schrijf je via www.cultuurkust.nl/cursussen in voor de cursus naar keuze en zet in het ‘proefles’ veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief of schrijven je weer uit.

Een vrijblijvende proefles is alleen gratis als je niet doorgaat met de lessen. Ga je door met de lessen dan maakt de proefles deel uit van de lessenreeks waar je voor betaalt. (met uitzondering van kennismakingscursussen).

Inschrijven en betalen

Inschrijven kan het hele jaar door via www.cultuurkust.nl/cursussen of via het inschrijfformulier. Dat kan het hele jaar door.

Sommige cursussen hebben een minimum aantal deelnemers nodig om door te kunnen gaan. Andere cursussen zitten vrij snel vol. je ontvangt van onze cursusadministratie bericht of er nog plek is. de cursus doorgaat en je inschrijving definitief gemaakt kan worden.

Wil je instromen op een reeds gestarte cursus? Neem dan altijd vooraf even contact op met de administratie om te kijken of er nog plek is.

Voor HaFaBra lessen en muziekexamens kan je je opgeven via www.cultuurkust.nl/muziek. Ook voor de HaFaBra lessen geldt dat je gedurende het hele jaar kan instromen.

De cursussen kunnen in de aangegeven termijnen betaald worden. Dit kan alleen bij machtiging tot automatische incasso. Het is ook mogelijk om de cursus in één keer te betalen via incasso of op rekening. In alle gevallen ontvang je eerst een factuur.

Korting

Cultuurkust biedt 10 % korting aan CJP pashouders, 65-plussers, als gezinskorting of korting op een 2e cursus. Meer informatie hierover staat in onze algemene voorwaarden.

Cultuurwijzer

Kinderen en volwassenen uit Harderwijk en Hierden die een cursus willen uitproberen kunnen meedoen aan de Cultuurwijzer. Gemeente Harderwijk stelt haar inwoners in staat om op een laagdrempelige manier deel te nemen aan cultuur en sport. Zie voor het aanbod www.cultuurwijzerharderwijk.nl

Jeugdcultuurfonds

We werken samen met het Jeugdcultuurfonds, wat inhoudt dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen een cursus bij ons kunnen volgen. Wil je weten of jouw kind in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Lees de spelregels op www.jeugdcultuurfonds.nl of neem contact met ons op.

Bijkomende kosten / Materialen

Gebruik van gereedschappen en basismaterialen voor Tekenen & Schilderen zijn inbegrepen bij de cursusprijs. Specialistische schildermaterialen en materialen voor Ruimtelijk & Design kan je aanschaffen via de materiaalkaart van Cultuurkust of zelf meenemen. Een materiaalkaart is voor  € 10,- of € 20,- aan onze bar verkrijgbaar. Niet gebruikt crediet ontvang je na de cursus retour. Bij workshops en jeugdcursussen is materiaalgebruik inbegrepen. 

Vakanties

Cultuurkust volgt het vakantierooster van midden-Nederland. Op de zaterdag voorafgaand aan een vakantiesluiting wordt er wel les gegeven, tenzij anders vermeld.

Docenten

Wij werken uitsluitend met HBO kunstvakdocenten met een lesbevoegdheid in de gegeven kunstdiscipline of/en professionele kunstenaars met een (les)specialisme in de gegeven cursus.

Nieuwsgierig naar de docent van jouw cursus? Kijk op www.cultuurkust/nl/docenten naar zijn/haar drijfveer en wat hij/zij je hoopt te leren!

Voorwaarden

Deelname aan een cursus is na de eerste proefles niet vrijblijvend. Op onze cursussen en lessen zijn algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van toepassing.