Cursussen » Nieuws » Samen boeken lezen met de Literatuurclub

Cursussen

meer nieuws...

Samen boeken lezen met de Literatuurclub

Geplaatst op 22 augustus 2019 om 9:42

Boeken lezen….. daar heeft niet altijd iedereen de tijd voor. Of liever; daar neemt men niet altijd de tijd voor. Behalve in de zomervakantie. Dan is er rust en (her)ontdekken veel mensen het lezen van een boek. Even uit de dagelijkse beslommering…….even in een andere wereld. Voor iedereen die ook graag buiten de vakanties om wil blijven lezen én het ook leuk vindt om boeken te bespreken heeft Cultuurkust de literatuurclub.

Eén keer per maand, op dinsdagavond, komt de club bij elkaar om romans te bespreken van uiteenlopende origine en met verschillende thema’s. Samen met andere liefhebbers van literatuur verdiep je je in de gekozen boeken, de schrijfstijl, de thema’s, diepere lagen en kom je meer te weten over de auteur.

In seizoen 2019-2020 staan de volgende boeken op het programma: Blindganger - Michael Ondaatje, Moord op de moestuin - Nicolien Mizee, De onsterfelijken - Chloe Benjamin, Zomervacht – Jaap Robben, Het vloekhout – Johan de Boose, De eeuw van Carlos Moreno Amador -  Onno Wesseling en Normale mensen – Sally Rooney.

Er zijn twee literatuurclubs die dezelfde boeken lezen. Mocht je op een avond niet kunnen dan kan je meedoen met de andere groep. Er is geen speciale kennis vereist.

Op dinsdag 5 november wordt het leesprogramma aangevuld met een avond Poëzie. Voormalig stadsdichter van Nijmegen Frouke Arns vertelt over haar werkwijze als dichter. Ze draagt voor uit haar bundel ‘De Camembertmethode’ en er is ruimschoots aandacht voor vragen en interactie met de cursisten.

De literatuurclub wordt begeleid door schrijfster Marjan Lammens – de Caluwé.

‘Ik hoop de deelnemers vooral plezier in het lezen mee te geven. Plezier in de kunst. Plezier in het vinden van de extra lagen in een literair werk. Samen ontdekken hoe bepalend het is vanuit welk perspectief je naar iets kijkt. De lezers krijgen alle vrijheid om in te breken. In een literatuurclub als de onze gaat de les pas écht bloeien en boeien door de interactie. Het bespreken van alles wat een goede roman ons aan moois te bieden heeft,  is het leukste wat er is!’

Literatuurclub A

  • Start: dinsdag 17 september 2019
  • Les: 1 x in de maand op dinsdag (8 lessen)
  • Tijd: 19.45 -21.45 uur
  • Locatie: Het Oude Stadhuis, Markt 1, in Harderwijk

Literatuurclub B

  • Start: dinsdag 24 september 2019
  • Les: 1 x in de maand op dinsdag (8 lessen)
  • Tijd: 19.45 -21.45 uur
  • Locatie: Het Oude Stadhuis, Markt 1, in Harderwijk

Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven via www.cultuurkust.nl/cursussen