Cursussen » Praktische Informatie

Cursussen

Praktische Informatie

Proefles

Wil je een proefles doen? Je bent van harte welkom om vrijblijvend een les mee te doen.

Meld jezelf wel vooraf bij ons aan. Dit doe je door je in te schrijven voor de cursus waar je interesse in hebt en zet in het proefles veld de datum van de gewenste proefles. Laat ons voor de eerstvolgende les weten of je door wilt gaan en we maken je inschrijving definitief.

Een proefles is gratis als je niet doorgaat met de lessen. Ga je door met de lessen dan maakt de proefles deel uit van de lessenreeks waar je voor betaalt.

Het is niet mogelijk om een proefles te boeken voor cursussen van max 4 lessen, weekmusicals en workshops. 

Cadeaubon Cultuurkust

Op zoek naar een leuk cadeau? Of een orgineel cadeau voor de feestdagen? Denk dan eens aan een Cadeaubon van Cultuurkust! 

Inschrijven en betalen

Als je jouw cursus hebt gevonden kun je jezelf (of je kind) eenvoudig inschrijven via onze website of via het inschrijfformulier bij ons op locatie. Na aanmelding voor een cursus nemen we contact met je op en krijg je een bevestiging.

Sommige cursussen hebben een minimum aantal deelnemers nodig om door te kunnen gaan of plek voor een maximum aantal deelnemers. Je ontvangt van onze cursusadministratie na inschrijving bericht of er nog plek is.

Wil je instromen op een reeds gestarte cursus? Neem dan contact met ons op. 

Voor HaFaBra lessen en muziekexamens kan je je opgeven via www.cultuurkust.nl/muziek. Ook voor de HaFaBra lessen geldt dat je gedurende het hele jaar kan instromen.

De cursussen kunnen in de aangegeven termijnen betaald worden. Dit kan alleen bij machtiging tot automatische incasso. Het is ook mogelijk om de cursus in één keer te betalen via incasso of op rekening. In alle gevallen ontvang je eerst een factuur.

Korting

Cultuurkust biedt 10 % korting aan CJP pashouders, 65-plussers, als gezinskorting of korting op een 2e cursus. Meer informatie hierover staat in onze algemene voorwaarden.

Cultuurwijzer

Kinderen en volwassenen uit Harderwijk en Hierden die een cursus willen uitproberen kunnen meedoen aan de Cultuurwijzer. Gemeente Harderwijk stelt haar inwoners in staat om op een laagdrempelige manier deel te nemen aan cultuur en sport. Zie voor het aanbod www.cultuurwijzerharderwijk.nl

Jeugdcultuurfonds

We werken samen met het Jeugdcultuurfonds, wat inhoudt dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen een cursus bij ons kunnen volgen. Wil je weten of jouw kind in aanmerking komt voor een financiële bijdrage? Lees de spelregels op www.jeugdcultuurfonds.nl of neem contact met ons op.

Bijkomende kosten / Materialen

Gebruik van gereedschappen en basismaterialen voor Tekenen & Schilderen zijn inbegrepen bij de cursusprijs. Specialistische schildermaterialen en materialen voor Ruimtelijk & Design kan je aanschaffen via de materiaalkaart van Cultuurkust of zelf meenemen. Een materiaalkaart is voor  € 10,- of € 20,- aan onze bar verkrijgbaar. Niet gebruikt crediet ontvang je na de cursus retour. Bij workshops en jeugdcursussen is materiaalgebruik inbegrepen. 

Vakanties

Cultuurkust volgt het vakantierooster van midden-Nederland. Op de zaterdag voorafgaand aan een vakantiesluiting wordt er wel les gegeven, tenzij anders vermeld.

Docenten

Wij werken uitsluitend met HBO kunstvakdocenten met een lesbevoegdheid in de gegeven kunstdiscipline of/en professionele kunstenaars met een (les)specialisme in de gegeven cursus.

Nieuwsgierig naar de docent van jouw cursus? Kijk op www.cultuurkust/nl/docenten naar zijn/haar drijfveer en wat hij/zij je hoopt te leren!

Voorwaarden

Deelname aan een cursus is na de eerste proefles niet vrijblijvend. Op onze cursussen en lessen zijn algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden van toepassing.