Docenten

Inge Visser

Vakdocent Textiel/Vilt

Zolang zij zich kan herinneren is Inge Visser bezig met het experimenteren met allerlei materialen. Tijdens reizen naar Estland, Letland, Litouwen en Georgië raakte zij gefascineerd door het wolvilten met als resultaat dat zij in 2008 zelf aan de slag ging met wol en zijdevezel.

Met haar liefde voor wol en geïnspireerd door de natuur ontwerpt Inge fashion items, interieuraccessoires en kunstobjecten van wolvilt. Ook geeft zij workshops ambachtelijk wolvilten. Dat doet zij in haar eigen atlelier, op locatie en als gastdocent op scholen of academies.

Inge studeerde Kunst- en cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit en volgde lessen beeldende vormgeving aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Heb je een specialisme?

‘Natvilten, naaldvilten en plantaardig verven.'

Hoe ziet een les bij jou eruit?

‘We starten de les met een introductie van (nieuwe) materialen en uitleg over techniek. Daarbij laat ik de techniek ook zien. Vervolgens gaan we aan de slag met oefenen van de techniek en geef ik de cursisten aanwijzingen.'.

Wat hoop je cursisten mee te geven?

‘Met lesgeven kan ik mijn ambacht en enthousiasme voor vilt en textiel overdragen. Ik hoop anderen te inspireren om te zelf te creëren en plezier te hebben daarin.' 

Wat vind je leuk aan lesgeven?

‘Als cursisten moe of gehaast binnen komen en ik ze dan zie ontspannen in de les en zie genieten van het vilten. Dat is voor mij het grootste compliment dat ik kan krijgen.' 

www.studionamenia.nl