Docenten

Mijndert Baas

Vakdocent Koper

Mijndert Baas, (1967) Professioneel Hoornist, Gediplomeerd Koperdocent en ‘educator' binnen het basisonderwijs. Van huis uit afkomstig uit een fanatiek gezin van HaFa-Musici. Al ruim 25 jaar ervaring in het vakgebied en ook binnen de basisschool al jaren actief middels Workshops (Hoor’ns) en Projecten zoals het Leerorkest. Mijn passie? Muziekeducatie in de ruimste zin van het woord!

Heb je een specialisme?

Ik heb een vernuftig digitaal systeem om leerlingen ‘op piano' te begeleiden. Het klinkt digitaal maar het is op basis van echte piano-samples.  Het klinkt super en biedt de kans om geheel interactief met je leerling samen muziek te maken!

Hoe ziet een les bij jou eruit?

Ik hou van de diversiteit van mijn leerlingen, dit maakt dat geen les hetzelfde is. Dus nooit standaard maar je eigen visie en creativiteit laten spreken. Dat begint met een veilige basis bieden voor de leerling, en niemand uitsluiten. iedereen in zijn eigen waarde en niveau laten exceleren.

Wat hoop je cursisten mee te geven?

De magie van muziek, via mijn passie laten ervaren wat de mogelijkheden zijn. Zowel alleen als samen in groepsverband of orkest. Muziek als de spiegel van je ziel!

Wat vind je leuk aan lesgeven?

Het klinkt klinkt misschien raar maar… telkens weer die allereerste les, ze komen vaak geheel blanco binnen zo’n jaar of 8 oud…. En dan die de eerste toon…..en de smile! Uiteraard kun je daar heerlijk aan terug denken als er jaren later zo’n uit de kluiten gewassen puber uit zijn dak staat te gaan! Ook dat maakt het lesgeven tot een feest!

https://kopermetpassie.webnode.nl

https://www.youtube.com/user/hoornpower