Docenten

Rose Spearman

vakdocent Zang

Rose Spearman (1974) heeft de HAVO voor muziek en dans gedaan; in eerste instantie voor viool maar is later geswitched naar zang. Daarna heeft zij gestudeerd aan het conservatorium. Rose houdt van liedjes schrijven en omdat ze veel optrad in het lokale circuit kreeg ze de kans om een plaat op te nemen. Dat zorgde ervoor dat ze veel heeft getoured in Nederland en het buitenland. Rond haar 26e begon Rose met zangles geven; in eerste instantie aan volwassenen, later aan kinderen. Ze volgde een opleiding in didactische vaardigheden, heeft verschillende opleidingen in coaching gevolgd, volgde de CMK cursus met Pieter Mols en heeft de zangopleiding bij 123Zing afgerond.

Heb je een specialisme?

‘Ik ben gespecialiseerd in zangtechniek en schrijven van teksten. Ik vind het enorm belangrijk dat kinderen het zo persoonlijk mogelijk maken en veel van eigen input er in kunnen brengen’.  

 

Hoe ziet een les bij jou eruit?

‘Mijn les bestaat uit Warming up zang, Warming up dans (lichaam), Spel techniek en Zang techniek. We oefenen liedjes en bedenken beweging erbij. Ik besteed veel tijd aan podiumpresentatie, het overbrengen van emotie in een lied en het herschrijven van teksten’.

Wat hoop je cursisten mee te geven?

‘Meer vertrouwen in zichzelf en zichzelf durven laten zien. Zang is daar slechts een middel voor maar het meeste hoop ik toch dat mensen trots zijn op wat ze bereikt hebben en daardoor gelukkiger zijn in hun eigen leven. Uiteraard is mijn uitdaging ook om er zoveel mogelijk uit te halen qua zang’.

Wat vind je leuk aan lesgeven?

‘Contact met mensen! Ik hou van mensen en hun verhalen. Volwassenen en kinderen hun eigen proces zien doormaken, lef en vertrouwen zien krijgen in hun mogelijkheden. Mensen hun grenzen zien verleggen en zich durven laten zien. Het raakt mij elke keer weer als ik bij een uitvoering zie hoe ver ze zijn gekomen in hun eigen leerproces’.

www.schottinderose.com