Festivals » 100 jaar Reukema

Festivals

100 jaar Reukema - Theaterspektakel'En nu?'

Dat je bij Cultuurkust cursussen en workshops theater, dans, schilderen of muziek kan volgen weet iedereen. Maar dat de organisatie haar creativiteit ook inzet voor bedrijven is nog niet algemeen bekend. En dat kan tot hele mooie dingen leiden.

Henry Staal, CEO van Reukema Recycling, weet daar alles van. Op zijn verzoek hebben de muziek-  en theatermakers van Cultuurkust zich laten inspireren door de bergen aluminium, koper, kabels, de hijskranen en heftrucks  op het bedrijventerrein en is, speciaal ter gelegenheid van het 100jarig jubileum, het theaterspektakel ‘En nu?’ gemaakt. Drie avonden lang heeft het publiek op een bijzondere wijze de magie van de werf en containerterminal mogen beleven.

‘We hadden ook kunnen kiezen voor een mooi boek, maar we houden van pionieren en een open vizier.  Vaak leer je het meeste van gesprekken met buitenstaanders. Cultuurkust kijkt heel anders naar ons bedrijf en zag in de werf talloze mogelijkheden. Bergen schroot en hijskranen worden decor, oprichters komen tot leven in de personages ’.  

Het script is geschreven door theatermaker Leander Zimmerman, componist Robert van der Tol zorgde voor de muziek en Margriet Breet, o.a. bekend van het Podiumspektakel, is verantwoordelijk voor de bewerking en de regie. De cast bestond uit professionals, amateurspelers en medewerkers van Reukema.

'We wilden onze gasten trakteren op een andere kijk op ons bedrijf en onze branche...we zijn totaal omver geblazen door het resultaat. Het regent complimenten en felicitaties. En onder de medewerkers heerst een gevoel van trots. Hier gaan we nog jarenlang plezier van hebben', zegt Henry Staal.

‘Onze professionals zijn gewend om ‘out of the box’ te denken. Ze kijken met een open vizier en kunnen zo een verrassende meerwaarde leveren’, zegt Marijke Licher (directeur). ‘ We zien heel gauw wat een zakelijke partner uniek maakt. En we hebben ideeën over  hoe je dit op bijzondere manier uit kan dragen. Dat is voor elk bedrijf interessant om te weten’.

Ben je nieuwsgierig naar wat de makers en denkers van Cultuurkust voor jouw organisatie kunnen betekenen? Stuur een mail naar communicatie@cultuurkust.nl