Het oude stadhuis

gesloten

I.v.m. de aangescherpte Corona maatregelen is Het Oude Stadhuis voorlopig gesloten. 

Zonder tegenbericht vanuit overheid hervatten we onze lessen weer vanaf 9 februari. De gemiste lessen worden doorgeschoven. Cursussen eindigen dus twee weken later dan gepland.

Corona maatregelen

We vragen onze cursisten, docenten en medewerkers:

  • Thuis te blijven indien zij klachten hebben.
  • Een mondkapje te dragen bij het lopen en bewegen door het gebouw, in de cursusruimte mag het mondkapje af, maar hoeft niet. Mondkapjesplicht geldt voor mensen vanaf 12 jaar en ouder.
  • Geen handen te schudden.
  • Te niezen of hoesten in de elleboog.
  • Zich te houden aan de geldende looproute (zie hieronder). Routing: Onze cursisten gaan naar boven via centrale trap, na afloop van de cursus naar beneden via de trap aan de achterkant, uitgang via centrale hal.
  • Met slechts 1 persoon tegelijk de lift te gebruiken.
  • Voor kindercursussen t/m 12 jaar: ouders gaan niet mee naar binnen: de ouders dragen hun kind bij de hoofdingang over aan de docent of vrijwilliger. Na afloop van de les wordt het kind op dezelfde plek wederom door de docent of vrijwilliger overgedragen aan de ouders
  • Cursisten 13+ lopen meteen naar de lesruimte, veroorzaken geen opstopping en zoeken bij binnenkomst in de lesruimte meteen een zitplaats.
  • Docenten, medewerkers zien gezamenlijk toe op naleving van de regels.

Hanzeconcerten

Iedere 1e zondag van de maand kan je in de Huiskamer van Het Oude Stadhuis genieten van live muziek en een lekkere lunch.

In verband met de corona maatregelen is het onbekend wanneer het eerstvolgende Hanzeconcert is.

Tickets Hanzeconcerten zijn te verkrijgen via onze Ticketshop

Theater in de Kroeg

Elk jaar organiseren de Popschool, Horeca Ondernemers Markt, Stad als Podium en Cultuurkust samen het nieuwe festival ‘Theater in de Kroeg’. Kom tussen 14.30 en 18.00 uur naar de Markt en laat je, onder het genot van een biertje, verrassen door verschillende muziek-, kleinkunst- of theateroptredens. Stel je eigen route langs de deelnemende kroegen samen en laat je fantasie bruisen…

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten in Het Oude Stadhuis? Like ons op Facebook.

het Oude Stadhuis - bruisend cultureel hart

Cultuurkust is, samen met de Popschool en Heerlijk Harderwijk, de trotse bewoner van het Oude Stadhuis.

De afgelopen jaren is het monumentale pand grondig gerenoveerd en verbouwd. Met gevoel voor historie is de raadzaal in ere hersteld. Andere ruimten zijn juist toegespist op hedendaagse wensen, zoals de kelder die voor de Popschool omgetoverd is tot muziek- en opname studio’s,

De witte en de zwarte zaal op de eerste verdieping zijn geschikt voor lessen in muziek, dans, theater, fotografie of kunnen gehuurd worden voor lezingen, presentaties of andere bijeenkomsten.

Cultuurkust geeft in Het Oude Stadhuis muziek-, dans- en theaterlessen voor kinderen, op vrijdag zijn de lessen van de Jongerentheaterschool, voor volwassenen worden cursussen gegeven in fotografie, schrijven, literatuur en filosofie

Nieuwsgierig naar het cursusaanbod?

 

Contact

Het Oude Stadhuis, Markt 1, Harderwijk

info@cultuurkust.nl

Openingstijden

Het gebouw is vrij toegankelijk.

Het Toeristisch Informatiepunt in de hal is in de zomer van dinsdag tot en met zondag open van 10.30 tot 15.30 uur. 

Bereikbaarheid

Het Oude Stadhuis is via de achteringang toegankelijk voor minder valide mensen of ouders met kinderwagens/buggy’s. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Houtwal (eerste 2 uur gratis). Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenrekken in het Hortus Park.