Het oude stadhuis

Gesloten

De gezondheid van onze medewerkers en klanten staat voorp. Daarom heeft Cultuurkust besloten alle activiteiten die wij in Het Oude Stadhuis organiseren in ieder geval tot 6 april op te schorten.

Dat betekent dat onze cursussen in Het Oude Stadhuis in de periode 14 maart tot 6 april niet doorgaan en ook onze Huiskamer gesloten is.

Het Open Podium op vrijdag 3 april en het Hanzeconcert op zondag 5 april worden geannuleerd. 

Wij hopen van harte u daarna weer te mogen verwelkomen. We houden u op de hoogte!

het Oude Stadhuis - bruisend cultureel hart

Cultuurkust is, samen met de Popschool en Heerlijk Harderwijk, de trotse bewoner van het Oude Stadhuis.

De afgelopen jaren is het monumentale pand grondig gerenoveerd en verbouwd. Met gevoel voor historie is de raadzaal in ere hersteld. Andere ruimten zijn juist toegespist op hedendaagse wensen, zoals de kelder die voor de Popschool omgetoverd is tot muziek- en opname studio’s,

De witte en de zwarte zaal op de eerste verdieping zijn geschikt voor lessen in muziek, dans, theater, fotografie of kunnen gehuurd worden voor lezingen, presentaties of andere bijeenkomsten.

Cultuurkust geeft in Het Oude Stadhuis muziek-, dans- en theaterlessen voor kinderen, op vrijdag zijn de lessen van de Jongerentheaterschool, voor volwassenen worden cursussen gegeven in fotografie, schrijven, literatuur en filosofie

Nieuwsgierig naar het cursusaanbod?

 

Open Podium

Cultuurkust stelt haar podium in de Huiskamer van het Oude Stadhuis open voor iedereen die kan en/of wil zingen of een instrument bespeelt. Op het podium staat een perfect gestemde piano gereed waar afgelopen maanden al menige muzikant spontaan plaats achter heeft genomen.

Iedere eerste vrijdagavond van de maand* vanaf 20.00 uur kleden we ons Open Podium extra aan en zorgen we dat zangmicrofoons staan te gloeien om jouw zangkunsten te versterken en staat er ruim voldoende apparatuur startklaar om in te pluggen met bijvoorbeeld je (bas-)gitaar. Maar ook saxofonisten, dwarsfluiters en conga-spelers zijn van harte welkom op het Open Podium. Voor het publiek is de Huiskamer altijd vrij toegankelijk dus ook tijdens jouw optreden.

*Open Podium:

 • Vrijdag 3 april GEANNULEERD
 • Vrijdag 1 mei
 • Vrijdag 5 juni

Wanneer horen en zien we jou?

Voor inlichtingen bel je 0341-745405 of mail je bart.eleveld@cultuurkust.nl .

Maar nog beter, loop gewoon eens binnen in het Oude Stadhuis op de Markt 1 in Harderwijk.

Hanzeconcerten

Iedere 1e zondag van de maand kan je in de Huiskamer van Het Oude Stadhuis genieten van live muziek en een lekkere lunch.

Volgende concerten zijn op:

 • zondag 5 april GEANNULEERD
 • zondag 7 juni

NB: het concert van zondag 3 mei kan helaas niet doorgaan vanwege activiteiten op de Markt.

Tickets Hanzeconcerten zijn te verkrijgen via onze Ticketshop

Huiskamer - ontmoetingsplek

De Huiskamer in Het Oude Stadhuis is dé ontmoetingsplek voor alle cultuurliefhebbers. Cultuurkust zorgt voor een boeiende en afwisselende programmering; van Hanzeconcerten, jazz/blues, theater of voordracht, tot kunstenaars café, lezingen en debatten.

Café Jalal

Elke maandag tussen 18.00 en 20.00 uur organiseert Cultuurkust in samenwerking met Meerinzicht in de Huiskamer van het Oude Stadhuis Café Jalal.

Initiatiefnemer is Jalal Abu Hamda die uit Syrië gevlucht is. Hij komt graag in contact komt met inwoners van Harderwijk en andere vluchtelingen en is gastheer. Tijdens het inloopcafé wordt ook gezorgd voor live muziek en lekkernijen.

Je bent van harte welkom! 

Theater in de Kroeg

Elk jaar organiseren de Popschool, Horeca Ondernemers Markt, Stad als Podium en Cultuurkust samen het nieuwe festival ‘Theater in de Kroeg’. Kom tussen 14.30 en 18.00 uur naar de Markt en laat je, onder het genot van een biertje, verrassen door verschillende muziek-, kleinkunst- of theateroptredens. Stel je eigen route langs de deelnemende kroegen samen en laat je fantasie bruisen…

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten in Het Oude Stadhuis? Like ons op Facebook.

Trouwen

De raadzaal in Het Oude Stadhuis is al jaren één van de geliefste locaties om te trouwen. Nu de muurschilderingen en het leerbehang gerenoveerd zijn is de zaal zelfs nog sfeervoller geworden. De zaal is zowel statig als intiem; perfect voor een huwelijksvoltrekking. 

Wil je meer informatie over trouwen in Het Oude Stadhuis? Neem contact met ons op via bart.eleveld@cultuurkust.nl of 0341-745405.

Exposities

Trouwen

in de hal en in de Huiskamer zijn foto's te bewonderen van Harderwijker bruidsparen door de jaren heen. De expositie geeft een mooi tijdsbeeld van huwelijksceremonies, het pand en de inwoners in de afgelopen decennia.

De tentoonstelling is een initiatief van Marcel van den Broek die tevens een mooi boek gemaakt heeft van alle 400 foto's van stellen die meewerkten. Het naslagwerk is voor € 15,- verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt.

Geke uit de Bosch

In de Huiskamer hangen werken van kunstenares Geke uit de Bosch. Haar werken zijn lyrisch abstract en hebben een poëtische inslag. De laatste tijd maakt Geke, die aan het Wolderwijd in Harderwijk woont, vooral zeegezichten.

Contact

Het Oude Stadhuis, Markt 1, Harderwijk

stadhuis@cultuurkust.nl

0341-745405

Openingstijden

 • Maandag 14.00-20.00 
 • Dinsdag   11.00-22.00
 • Woensdag 11.00-22.00
 • Donderdag gesloten
 • Vrijdag  11.00-22.00
 • Zaterdag 09.00- 14.00
 • 1e zondag van de maand 12.00 – 16.00

Bereikbaarheid

Het Oude Stadhuis is via de achteringang toegankelijk voor minder valide mensen of ouders met kinderwagens/buggy’s. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Houtwal (eerste 2 uur gratis). Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenrekken in het Hortus Park.