Het oude stadhuis

Activiteiten weer van start!

Met de versoepeling in de Corona maatregelen kunnen ook onze activiteiten in Het Oude Stadhuis weer van start. 

Concreet betekent het dat wij weer open zijn voor publiek. We hanteren beperkte openingstijden. 

Naast onze cursussen en lessen kunnen ook de andere activiteiten in Het Oude Stadhuis weer voortgezet worden. 

Om de week organiseren we op de vrijdagavond het Open Podium. Muzikanten die graag willen spelen zijn van harte welkom.

Kunstenares Monique Spapens exposeert in de Huiskamer.

We hopen je gauw weer te zien!

het Oude Stadhuis - bruisend cultureel hart

Cultuurkust is, samen met de Popschool en Heerlijk Harderwijk, de trotse bewoner van het Oude Stadhuis.

De afgelopen jaren is het monumentale pand grondig gerenoveerd en verbouwd. Met gevoel voor historie is de raadzaal in ere hersteld. Andere ruimten zijn juist toegespist op hedendaagse wensen, zoals de kelder die voor de Popschool omgetoverd is tot muziek- en opname studio’s,

De witte en de zwarte zaal op de eerste verdieping zijn geschikt voor lessen in muziek, dans, theater, fotografie of kunnen gehuurd worden voor lezingen, presentaties of andere bijeenkomsten.

Cultuurkust geeft in Het Oude Stadhuis muziek-, dans- en theaterlessen voor kinderen, op vrijdag zijn de lessen van de Jongerentheaterschool, voor volwassenen worden cursussen gegeven in fotografie, schrijven, literatuur en filosofie

Nieuwsgierig naar het cursusaanbod?

 

Open Podium

Cultuurkust stelt haar podium in de Huiskamer van het Oude Stadhuis open voor iedereen die kan en/of wil zingen of een instrument bespeelt. 

Elke 2 weken zorgen we op vrijdagavond ervoor dat vanaf 20.00 uur de zangmicrofoons staan te gloeien om jouw zangkunsten te versterken en staat er ruim voldoende apparatuur startklaar om in te pluggen met bijvoorbeeld je (bas-)gitaar. Maar ook saxofonisten, dwarsfluiters, pianisten en conga-spelers zijn van harte welkom op het Open Podium. 

*Open Podium:

 • vrijdag 11 september
 • vrijdag 25 september
 • vrijdag 9 oktober
 • vrijdag 23 oktober
 • vrijdag 6 november
 • vrijdag 20 november
 • vrijdag 4 december
 • vrijdag 18 december

Wanneer horen en zien we jou?

Voor inlichtingen bel je 0341-745405 of mail je bart.eleveld@cultuurkust.nl .

Maar nog beter, loop gewoon eens binnen in het Oude Stadhuis op de Markt 1 in Harderwijk.

Exposities

Monique Spapens - 'Let Love Rule'

Vanaf 1 juli hangen in de Huiskamer werken van kunstenares Monique Spapens.

In de 3D wandobjecten daagt Monique zichzelf graag uit met hergebruikt en gerecycled materiaal zoals waxine cups, kroonkurken, papier en gaas. Dit heeft tot een grote reeks 3D wandobjecten geleid, waaronder de allereerste Lips, ‘Kusje voor Therese‘,  dat hangt in de lounge van drie sterren Restaurant De Librije in Zwolle. De objecten worden veelal aangekocht door bedrijven en particulieren en gaan inmiddels regelmatig de grens over.

De bronzen sculpturen van Monique balanceren op de grens tussen abstractie en figuratie. De fragmenten hebben een zekere spanning en lichtvoetigheid. Monique maakte in 2008 een beeld naar aanleiding van het gedicht ‘Hun Billen’ van de Franse dichter Arthur Rimbaud. Lopen op hoge hakken maakt de benen en billen nog mooier. Alle spieren zijn aangespannen, de rok waait op door de wind. De aanzet was gemaakt, vele ‘billen beelden’ volgden. Er zijn verlegen billen waarbij de knieën tegen elkaar gedrukt zijn en er zijn billen met een knipoog naar Marilyn Monroe’s beroemde opwaaiende rokken scene. Het zijn vooral krachtige ‘power vrouwen’. Veelal hebben de vrouwen geen hoofd of armen, hetgeen de beelden tot nog ondeugendere figuren maakt.

Meer informatie www.moniquespapens.nl

Fotoexpositie De IRIS

Op de eerste verdieping van het Oude Stadshuis kun je gratis de fotoexpositie van De IRIS bezoeken.

FOTO'S ZIJN GEMAAKT DOOR: Hans de Ru, Marcel Gort, Diana Vivas en Colinda van Driesten

De IRIS of voluit Amateur Fotografen Vereniging De IRIS is een vereniging van actieve en enthousiaste amateurfotografen in Harderwijk en omstreken. Voor de leden organiseert de vereniging een keer in de veertien dagen bijeenkomsten (maandagavond, 19.30-22.00 uur), welke worden gehouden in Wijkcentrum “De Roef” in Stadsweiden (Zuiderzeepad 1, 3844 JV Harderwijk). Bent u geïnteresseerd? Kijk dan even op onze agenda met activiteiten en bezoek een van onze clubavonden in “De Roef”. 

Hanzeconcerten

Iedere 1e zondag van de maand kan je in de Huiskamer van Het Oude Stadhuis genieten van live muziek en een lekkere lunch.

Het eerstvolgende Hanzeconcert is op zondag 4 oktober.

Tickets Hanzeconcerten zijn te verkrijgen via onze Ticketshop

Huiskamer - ontmoetingsplek

De Huiskamer in Het Oude Stadhuis is dé ontmoetingsplek voor alle cultuurliefhebbers. Cultuurkust zorgt voor een boeiende en afwisselende programmering; van Hanzeconcerten, jazz/blues, theater of voordracht, tot kunstenaars café, lezingen en debatten.

Café Jalal

Elke maandag tussen 18.00 en 20.00 uur organiseert Cultuurkust in samenwerking met Meerinzicht in de Huiskamer van het Oude Stadhuis Café Jalal.

Initiatiefnemer is Jalal Abu Hamda die uit Syrië gevlucht is. Hij komt graag in contact komt met inwoners van Harderwijk en andere vluchtelingen en is gastheer. Tijdens het inloopcafé wordt ook gezorgd voor live muziek en lekkernijen.

Je bent van harte welkom! 

Theater in de Kroeg

Elk jaar organiseren de Popschool, Horeca Ondernemers Markt, Stad als Podium en Cultuurkust samen het nieuwe festival ‘Theater in de Kroeg’. Kom tussen 14.30 en 18.00 uur naar de Markt en laat je, onder het genot van een biertje, verrassen door verschillende muziek-, kleinkunst- of theateroptredens. Stel je eigen route langs de deelnemende kroegen samen en laat je fantasie bruisen…

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten in Het Oude Stadhuis? Like ons op Facebook.

Trouwen

De raadzaal in Het Oude Stadhuis is al jaren één van de geliefste locaties om te trouwen. Nu de muurschilderingen en het leerbehang gerenoveerd zijn is de zaal zelfs nog sfeervoller geworden. De zaal is zowel statig als intiem; perfect voor een huwelijksvoltrekking. 

Wil je meer informatie over trouwen in Het Oude Stadhuis? Neem contact met ons op via bart.eleveld@cultuurkust.nl of 0341-745405.

Contact

Het Oude Stadhuis, Markt 1, Harderwijk

stadhuis@cultuurkust.nl

0341-745405

Openingstijden

Het gebouw is vrij toegankelijk.

Het Toeristisch Informatiepunt in de hal is in de zomer van dinsdag tot en met zondag open van 10.30 tot 15.30 uur. 

Openingstijden Huiskamer (tot 1 sep)

 • Donderdag vanaf 19.00 uur
 • Vrijdag vanaf 19.00 uur
 • Zaterdag 10.00- 17.00
 • Zondag 12.00 – 16.00

Bereikbaarheid

Het Oude Stadhuis is via de achteringang toegankelijk voor minder valide mensen of ouders met kinderwagens/buggy’s. Parkeren kan in de nabijgelegen parkeergarage Houtwal (eerste 2 uur gratis). Fietsen kunnen gestald worden in de fietsenrekken in het Hortus Park.