Jubileum

Cultuurkust bestaat 50 jaar!

Van 16 tot en met 21 mei viert Cultuurkust het 50-jarig bestaan. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd in en rondom het Klooster in Harderwijk. Oorspronkelijk was het plan om het jubileum in 2021 te vieren, maar vanwege alle onzekerheden omtrent de corona maatregelen hebben we besloten om het door te schuiven naar 2022.

Programma

De hele week kan je binnenlopen om een expositie en een korte documentaire over de geschiedenis van Cultuurkust bezichtigen.

Woensdag 18 mei: Kunstcarrousel (6-12 jaar)
Woensdagmiddag organiseren we een kunstcarrousel. Verschillende workshops van een half uur worden op deze dag aangeboden.  De naam zegt het al, op deze middag kan je kennismaken met verschillende workshops van theater tot tekenen. Hoe leuk is het om in een middag een kijkje te nemen in verschillende genres. We bieden verschillende workshops van een half uur aan en deelname is gratis. Hier aanmelden.

Donderdag 19 mei: Lezing Rob Smolders
Een lezing over de onbekende en onmisbare taal van de kunst

Vrijdag 20 mei: Jubileumfeest!
Er is een feest voor al onze (oud) cursisten, docenten, vrijwilligers en personeel. Kom genieten van de band Alfon Oekie gevolgd door DJ Paul Hulleman.

Zaterdag 21 mei: Open huis
We sluiten de feestweek af met een open huis. Tijdens deze ochtend kan iedereen een kijkje komen nemen in het mooie monumentale pand aan het Klooster 4 en zal er op de markt muziek, kindervoorstelling, hapjes en een drankje zijn.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

kreatief sentrum

In 1971 als Kreatief Sentrum begonnen in een boerderij, later onder de naam ’t Klooster gevestigd in het huidige pand, en tegenwoordig in de hele regio actief onder de naam Cultuurkust; al meer dan een halve eeuw zetten we ons in voor de ontwikkeling van creativiteit, experiment en talent. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot ‘dé plek voor jouw kunst’.