Muziek » Meer Muziek in de Klas

Muziek

Meer Muziek in de Klas Noordwest Veluwe

Stichting Méér Muziek in de Klas heeft als doel structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Cultuurkust is aanjager van voor de regio Noordwest Veluwe en brengt mensen uit de gemeenten Elburg, Nunspeet, Elspeet, Harderwijk, Ermelo, en Putten samen om mee te denken over passend muziekonderwijs voor elk kind op de NW-Veluwe.

Deelnemers zijn mensen uit het onderwijs, muziekverenigingen, cultuuraanbieders, gemeenten, conservatoria en pabo’s.

Muziekakkoord Noordwest Veluwe ondertekend

Maandag 10 mei 2021 is in Harderwijk het Muziekakkoord Noordwest Veluwe ondertekend. In dit akkoord, dat onderdeel vormt van Méér Muziek in de Klas Lokaal, zijn de ambities vastgelegd voor structureel muziekonderwijs in de gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

Scholen, muziekverenigingen, kinderopvang, culturele partijen, muziekaanbieders, PABO’s conservatoria, CultuurOost en de vijf gemeenten starten een intensieve samenwerking met als gezamenlijk doel; ieder kind in de regio zowel op school als in de vrije tijd in aanraking brengen met muziek. Per gemeente is een actieplan geformuleerd dat aansluit bij de lokale wensen en ambities.

‘Deze regio kent een lange muziektraditie en daarom het is extra mooi dat het 20e Méér Muziek in de Klas Muziekakkoord juist hier, op de Noordwest-Veluwe, wordt ondertekend’ zegt Janneke van der Wijk, vice voorzitter van de landelijke Méér Muziek in de Klas organisatie.

Vlag Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe

De wedstrijd onder de deelnemende scholen om de vlag te ontwerpen voor Méér Muziek in de Klas Noordwest Veluwe is gewonnen door de Gabriëlschool uit Putten.

Vanmiddag heeft niemand minder dan Hare Majesteit de Koningin, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, de winnende vlag in ontvangst genomen.  Zij bezocht Radio Kootwijk als onderdeel van het programma #50 dagen Muziek.

In aanloop naar haar 50e verjaardag op 17 mei zet Méér Muziek in de Klas gedurende 50 dagen iedere dag een muzikaal kaarsje op haar verjaardagstaart. Tijdens de campagne bezoekt H.M. de Koningin provincie Groningen, Gelderland, Limburg, Utrecht en Zuid Holland. Bij het bezoek aan Radio Kootwijk stonden Provincie Overijssel en provincie Gelderland centraal. 

Op 16 mei overhandigen vier kidsreporters een echte muzikale verjaardagstaart aan Koningin Máxima in de tv-uitzending van AVROTROS Koningin Máxima: een leven vol muziek. De taart met 50 kaarsjes staat symbool voor de wens van de Koningin: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Het programma wordt uitgezonden op zondag 16 mei om 20:55 uur op NPO1 en staat geheel in het teken van de activiteiten die Koningin Máxima verricht als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas.