Dansen met Parkinson

1x in de 2 weken 

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is.  

Dit ga je doen

In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaar je weer het plezier van bewegen. Samen met docenten Sandy Raaijmakers en Margriet Middel, die gespecialiseerd zijn in dans met Parkinson, oefen je met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. 

Maar het belangrijkste is het samen dansen. Dans is namelijk zoveel meer dan alleen bewegen. Door verbeelding en het ritme van de muziek wordt bewegen zoveel fijner (en makkelijker) om te doen. Bovendien geeft dansen met een hele groep of met een partner een gevoel van samenhorigheid en extra energie. Iedereen kan naar eigen kunnen meedoen. Niemand is perfect. 

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met de ziekte van Parkinson, ongeacht leeftijd en mobiliteit. Desgewenst kun je alle oefeningen op een stoel meedoen (we beginnen de les sowieso allen zittend). Partners of mantelzorgers mogen gratis meedoen. 

start                                      tijd                              lessen                         kosten
21 september 2022             14:15-15:15 u               15x (+5 gratis)            € 150,00

HIER INSCHRIJVEN

PODIUM / ATELIER UNIEK

Kunst en Cultuur is voor iedereen, maar lessen gaan soms iets te snel. Daarom is er UNIEK aanbod bij Cultuurkust. Een Atelier en een Podium voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand. Er zijn cursussen voor jong en oud. In overleg kijken we welke groep bij wie past.

Atelier UNIEK

Aan het eind van het jaar staan daar de kunstenaars. Hun werk hangt aan de muren en als een groep vrienden nemen zij het applaus in ontvangst van de bezoekers. Het hele jaar hebben zij zich vrij kunnen ontwikkelen binnen de materialen die zij wilden ontdekken. Van klei tot verf en van de naaimachine tot de zaag.

                                v.a.      start                         tijd
Atelier UNIEK jr.    6 jr      Wo. 21 sept. ‘22     16:15-17:15 u          >>> INSCHRIJVEN
Atelier UNIEK         16 jr    Do. 22 sept. ‘22     19:00-20:30 u      >>> INSCHRIJVEN

Podium UNIEK

Samen met de enthousiaste docenten maak je bij Podium Uniek kennis met alles wat met (muziek)theater te maken heeft: doen alsof, spelen vanuit emoties, werken met kostuums en decor, lichaamsbewustzijn, je inleven in een ander, samen avonturen beleven en jezelf durven laten zien.

                                  v.a.       start            tijd
Podium UNIEK jr.    6 jr       Wo. 21 sept. ‘22     16:15-17:15 u          >>> INSCHRIJVEN
Podium UNIEK        16 jr      Do. 22 sept. ‘22     19:00-20:30 u      >>> INSCHRIJVEN

 

Wil je kijken of UNIEK iets voor je is? 
Wil je de docenten en andere deelnemers ontmoeten? 
Neem contact met ons op voor meer informatie en kom 
langs voor een vrijblijvende proefles. 

Contact via: projecten@cultuurkust.nl 

en meer...

Cultuurkust verzorgt meer projecten voor welzijn.

TALENTLAB.

Theater in de Wijk