Ookvoorjou

AGENDA

Voor creatievelingen met een beperking

 • Cursussen -

  Heb je een verstandelijke beperking? Of ken je iemand met een verstandelijke beperking die houdt van kunst? In het atelier bij Cultuurkust kun jij je talenten ontwikkelen!

  Ons kunstatelier heet KOM. Dat staat voor: Kunst Ontmoeten Meedoen. Tijdens de KOM-cursus ga je lekker creatief aan de slag, samen met andere mensen met een verstandelijke beperking. De cursus is heel gezellig, want je ontmoet allerlei nieuwe mensen. En je krijgt les van echte kunstdocenten, zo leer je bij ons ook heel veel. Er is van alles mogelijk. Natuurlijk kun je tekenen en schilderen, maar je kunt ook met andere materialen aan de slag, zoals mooie stoffen of breigaren of misschien wil je wel iets maken van klei! We kijken naar jou en wat jij leuk vindt om te leren. Zo kunnen er soms ook lessen dans en toneel zijn, je mag dan zelf kiezen wat je gaat doen. Wat voor kunstenaar wil jij zijn? Aan het eind van de cursus doe je mee met een expositie, waar iedereen jouw kunstwerken kan komen bekijken!

  Inschrijven via: KOM het Atelier 21+ - Cursussen - Cultuurkust

Podium Uniek

 • PODIUM UNIEK is voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 15 jaar, die van dansen en toneelspelen houden, en een licht verstandelijke beperking hebben. 

  In de lessen leer je wat daar allemaal bij komt kijken. Zoals toneel en dansstukjes verzinnen, op verschillende manieren bewegen, op muziek én in stilte. Hoe je duidelijk maakt wat je bedoelt en hoe je daarbij met anderen samenwerkt. De laatste les is een korte voorstelling voor je ouders en vrienden. Je kunt meedoen als je nog nooit gedanst of toneel gespeeld hebt en ook als je dat al vaker gedaan hebt. 

  Meer informatie en inschrijven: Podium Uniek 8-15 jr - Cursussen - Cultuurkust

Kunst en Cultuur voor iedereen!

 • Laat je talent zien -

  Heb je het gevoel dat jij door een ziekte, beperking, leeftijd of afstand tot de rest niet mee kunt doen aan kunst en cultuur? Dan is deze pagina voor jou. Bij ons is kunst en cultuur van iedereen en voor iedereen. Het gaat niet om kennis, kunde of niveau. Het gaat om gevoel en doel. Kunst en cultuur is een middel om jezelf te uiten en jezelf te zijn. Cultuurkust Ook voor jou biedt jou en podium en zorg ervoor dat jouw talent gezien wordt.

   

Dansen met Parkinson

 • Beleef plezier aan bewegen -

  Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is.  

  In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaart u weer het plezier van bewegen. Samen met docenten Sandy Raaijmakers en Margriet Middel, die gespecialiseerd zijn in dans met Parkinson, oefent u met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. 

  Zie voor meer informatie: Dansen met parkinson - Cursussen - Cultuurkust

Talentlab

 • Het TALENTLAB brengt talenten samen in alle soorten en maten. Talenten van mensen die een afstand ervaren tot de samenleving, door sociaal-emotionele problemen. We gaan aan de slag met al deze talenten op het gebied van sport en cultuur en werken samen toe naar een succeservaring waarin iedereen samen laat zien wat zij hebben te geven. Ben je goed met een bal? Schrijf je prachtige gedichten? Heb je gevoel voor ritme en wil je graag muziek leren maken? Of ben je extreem lenig? Al deze talenten en meer, zijn welkom bij het TALENTLAB. Opgeven kan via Kees Grovenstein: kees@veld42.nl Het TALENTLAB. Vindt plaats, iedere week, vanaf donderdag 7 oktober van 11:00 – 12:30 uur met na afloop lunch. Locatie: Klooster 4, Harderwijk

Theater in de wijk

 • Theater in de Wijk is een samenwerking met ZorgDat en hun groep inBeweging. Voor iedereen die het leuk vindt om te zingen, theater te maken en tegelijkertijd nieuwe sociale contacten wil opdoen. Bewegingstheater, zang, poëzie en theater worden gecombineerd tot een prachtig stuk. Samen werken we toe naar een voorstelling met een thema. Ontmoet mensen en doe mee!

  Vanaf oktober, elke dinsdag van 13:30 – 15:00 uur. Locatie: Klooster 4, Harderwijk

  Meer informatie: projecten@cultuurkust.nl

Facebook