Ookvoorjou

Cultuurkust ook voor jou!

Podium & Atelier UNIEK

Podium & Atelier UNIEK is een plek voor jongeren en volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand.

Als het gaat om creatieve vrije besteding buiten schooltijden is er voor deze doelgroep in de regio Noord-West Veluwe geen speciaal aanbod. Terwijl er wel behoefte is aan kunstbeleving. Het prikkelt de hersenen en geeft weer energie. Cultuurkust heeft voor deze groep een Atelier en een Podium waar zelfredzaamheid wordt gestimuleerd, positieve ervaringen worden gecreëerd en mensen nieuwe dingen durven te ontdekken. Dit alles onder begeleiding van gespecialiseerde en professionele vakdocenten.

Dansen met Parkinson

Beweging is goed voor iedereen, en niet in het minst voor mensen met Parkinson. Maar juist voor mensen met Parkinson kan bewegen een enorme drempel worden. Omdat het moeite kost en misschien wel confronterend is. In deze speciale danscursus voor mensen met Parkinson ervaar je weer het plezier van bewegen. Samen met docenten Sandy Raaijmakers en Margriet Middel, die gespecialiseerd zijn in dans met Parkinson, oefen je met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. 

TALENTLAB

Cultuurkust heeft samen met Veld42 het TALENTLAB opgezet. Een LAB voor volwassenen die last ondervinden van een psychische en/of sociaal-emotionele kwetsbaarheid of volwassenen die iemand in hun omgeving hebben die hiermee worstelt. Het TALENTLAB biedt professionele begeleiding en masterclasses op het gebied van de interesses van de mededeelnemers.

Open Atelier

Cultuurkust heeft samen met GGZ centraal en ZorgDat een Open Atelier ontwikkeld. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, bezig zijn met kunst en geïnspireerd raken. Dit onder begeleiding van een vakdocent. 

Theater in de Wijk

Iedere dinsdag van 13:30 – 15:00 uur
Locatie: Klooster 4, Harderwijk

Theater in de wijk is een groep mensen met behoefte aan sociale contacten, voortkomend uit een samenwerking met de Zorgdat In Beweging-groep werken we vanuit veel plezier binnen het Klooster aan een mooie en gezamenlijke creatieve uiting.

Loop binnen en kijk of doe mee. Voor meer informatie kun je mailen naar Tim Smit-Brouwer via projecten@cultuurkust.nl