Op school

Educatief aanbod 

Voor alle basisscholen in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten, Nijkerk en Barneveld biedt Cultuurkust een uitgebreid cultuureducatief aanbod.

Omdat we geloven in de kracht van kunst in de ontwikkeling van kinderen. En omdat we uit ervaring weten hoeveel plezier het kinderen, leerkrachten en trotse ouders geeft.

De ontmoeting: Cultuurkust kick-off

Een eerste kennismaking met de kunstdisciplines!

Voor groepen 1 t/m 4 een leuke voorstelling. Groepen 5 t/m 8 doen mee aan een workshop-carrousel en krijgen les in drama, muziek, dans, beeldend, literair, erfgoed of audiovisueel. 

Locatie: Theater Harderwijk, Veluvine Nunspeet, Dialoog Ermelo, Stroud Putten

de kennismaking: Kunstmenu

Aan het Kunstmenu doen alle basisscholen uit de regio mee!

Voor elke groep wordt een voorstelling, workshop of excursie georganiseerd. Altijd in combinatie met een lesbrief zodat de leerlingen goed voorbereid zijn.

Elk jaar wordt gekozen voor een andere discipline; zodat een kind in de 8 jaar op school in contact komt met meerdere kunstvormen.

Locatie: op school, of in een theater/museum in de buurt.

Om het voor de scholen zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen leerkrachten hun groepen zelf inplannen via onze digitale KCE Gids.

de verdieping: Cultuureducatie met kwaliteit

Voor alle scholen die hun leerlingen en het team van leerkrachten extra willen scholen in muziek, drama, dans of beeldend biedt Cultuurkust Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK).

Met bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie kunnen wij dit verdiepingstraject aanbieden bestaande uit:

  • 3 voorbeeldlessen door een vakleerkracht
  • 3 echolessen door de leerkracht van de groep
  • 3 teamtrainingen
  • 1 presentatie

Locatie: op school

de specialisatie: Muziek in het basisonderwijs

Voor scholen die zich willen specialiseren is het programma Muziek in het basisonderwijs, met keuze uit:

Het Leerorkest: symfonisch - blaas- of popleerorkest; in 10 weken leren de leerlingen van de bovenbouw een instrument spelen. Aan het einde geven ze een echt concert voor familie en vrienden! 

De Week van…’; een projectweek (3 lessen per klas) voor de hele school met eindpresentatie. Keuze tussen ‘Week van de Zang’ (muziek), ‘Week van de Kleine Prins’ (muziek+drama), ‘Week van het Reisbureau’ (muziek+dans).

Brede school

Van workshop Street Art of Muppets maken tot dansexpressie, gitaar of musical. Cultuurkust zorgt voor een divers kunstaanbod op www.bredeschoolharderwijk.nl

Vrij aanbod

Een losse workshop, voorstelling of leskist boeken? Voor een overzicht van ons vrije aanbod voor groepen 1 tot en met 8 klik hier!

Maatwerk

Heeft u een idee of wens voor een bepaald project op uw school? We bieden ook maatwerk!