Op school

Cultuurkust op School

Voor alle basisscholen in de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten en Nijkerk biedt Cultuurkust een uitgebreid cultuureducatief aanbod.

Omdat we geloven in de kracht van kunst in de ontwikkeling van kinderen. En omdat we uit ervaring weten hoeveel plezier het kinderen, leerkrachten en trotse ouders geeft.

Kennismaking: Kunstmenu

Aan het Kunstmenu doen alle basisscholen uit de regio mee!

Voor elke groep wordt een voorstelling, workshop of excursie georganiseerd. Altijd in combinatie met een lesbrief zodat de leerlingen goed voorbereid zijn. Elk jaar wordt gekozen voor een andere discipline; zodat een kind in de 8 jaar op school in contact komt met meerdere kunstvormen.

Vanaf schooljaar 2022-2023 kunnen leerkrachten hun groepen zelf inplannen via Planned Culture. 

Verdieping: Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK)

Voor alle scholen die hun leerlingen en het team van leerkrachten extra willen scholen in muziekdramadans of beeldend biedt Cultuurkust Cultuureducatie Met Kwaliteit (CMK).

Met bijdrage van het Fonds Cultuurparticipatie kunnen wij dit verdiepingstraject aanbieden bestaande uit bijvoorbeeld teamtrainingen, voorbeeldlessen of presentaties. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Bekijk hier onze routekaart van CMK.

Specialisatie: Muziek in het Basisonderwijs

Voor scholen die zich willen specialiseren is het programma Muziek in het basisonderwijs, met keuze uit:

  • Het Leerorkest: symfonisch - blaas- of popleerorkest; in 10 weken leren de leerlingen van de bovenbouw een instrument spelen. Aan het einde geven ze een echt concert voor familie en vrienden! 
  • De Week van…’; een projectweek (3 lessen per klas) voor de hele school met eindpresentatie. Keuze tussen ‘Week van de Zang’ (muziek), ‘Week van de Kleine Prins’ (muziek+drama), ‘Week van het Reisbureau’ (muziek+dans).

Contact

Voor meer informatie of heb je een idee of wens voor een bepaald project op je school, neem contact met ons op via:
planning@cultuurkust.nl of 0341 721 021